Tinga de pollastre i "tortillas" de blat de moro
Tinga de pollastre i "tortillas" de blat de moro


Vaig fer aquesta recepta ja que recentment vam visitar un mexicà a Barcelona, on vam probar "tortillas de maíz" de les de veritat, i aquest fantàstic plat anomenat "Tinga de pollo".
Després de buscar unes quantes receptes per internet em vaig decidir a elaborar-lo... i és molt fàcil! I el resultat espectacular.
Després de consultar unes quantes pàgines web com per exemple les següents:
Procediment que s'assembla a com el vaig fer
TINGA DE POLLASTRE
Com ho vaig fer?
Ingredients (per a 2 persones)
1 pit de pollastre
Aigua per a bullir
4 o 5 tomàquets de penjar
3 chipotles (els vaig trobar a un àrab de la zona, però també n'hi ha a l'Alcampo)
1 all
1 ceba
Sal i pebre al gust
Espècies al gust: orenga...
Procediment:
Primer de tot, el pit, d'uns 250 grams, el vaig posar a bullir amb aigua un 25 o 30 minuts. Un cop fet, el vaig treure de l'aigua (el brou el vaig reservar), i vaig esperar que es refredés.
Un cop fred, el vaig esmicolar i reservar.
Vaig agafar la ceba, i ben talladeta, la vaig posar a la paella perquè es sofregís. Mentrestant, amb una liquadora, vaig incorporar els 4 o 5 tomàquets sense pelar, l'all, i els 3 o 4 chipotles, i una mica d'aigua de la cocció, (va a gust del consumidor).
Quan la ceba ja està ben cuita i caramelitzada, s'afegeix el resultat de la batedora, i es té uns 10 minuts tapades perquè faci xup-xup.
Després, poses una fulla de llorer, una mica de brou de la cocció del pollastre, i per últim, el pollastre esqueixat, i deixar que es cogui una estona.
Quanta estona amb el pollastre? Uns 10 o 15 minuts n'hi ha prou, perquè tot ja és cuit, però a gust de qui ho cuini. Si et falta brou, se'n pot afegir.
A partir d'aquí, ja es pot degustar com es vulgui; sol o amb "tortilles"
"TORTITAS" DE BLAT DE MORO
Abans de saber quina farina utilitzar, vaig mirar moltes pàgines web per saber la diferència entre unes i altres... La nixtamalitzada, la tipus PAN, "maicena"... Per qui ho vulgui consultar, aquesta pàgina em va anar molt bé: https://glutendence.com/polenta-harina-de-maiz-y-maicena-no-son-lo-mismo/
La millor és la farina nixtamalitzada, però no es troba fàcilment. N'hi ha una que es diu Maseca.
Ingredients: (surten unes 10-12 petites, tamany dels tacos)
150 g de farina de blat de moro (jo vaig utilitzar PAN, que és farina de blat de moro precuita)
225 g d'aigua una mica tèbia (40ªC)
una miqueta de sal al gust
Procediment:
El primer que s'ha de fer és barrejar la farina amb l'aigua i la sal fins a fer una bola gran (es pot veure aquest vídeo que ho explica bé : https://www.youtube.com/watch?v=ZLSaA-MXcpc)
Jo no la vaig deixar reposar. Després, fem boletes d'uns 40 g. Amb la boleta, i entre paper vegetal o dos trossos de bossa de plàstic, perquè no se'ns enganxi, ho prensem (com que no tinc l'artilugi especial per fer això, faig servir una cassoleta d'uns 20 cm). Ho aixafem bé, i ja pot anar a la paella, sense oli, escalfada a grau mitjà alt.
La primera "tortita", és la que es fa pitjor. Quan veiem que està feta per una banda, li donem la volta. Podem donar tantes voltes com es vulgui. A la primera no, però ja a les següents, veurem com s'infla la massa a la paella.
Així, i anar fent amb paciència, surten els tacos.


Comentaris
Publica un comentari a l'entrada