Pà amb cocotte o cassola de ferro forjat

 

EL VÍDEO AMB VOLUM! No hi ha color.



Per un curs que s'anomena "La Biologia a casa", he volgut fer una prova de com es fa el pà amb cocotte.

Les receptes que he seguit, més o menys, són les següents:


http://www.persucarhipa.com/2013/12/pan-en-cocotte.html

https://webosfritos.es/hogaza-de-pan-en-campana-ceramica/



Vaig començar barrejant els següents ingredients:

500 g de farina de força

300 ml d'aigua

10 g llevat fresc

10 g de sal.


No tenia temps, i volia un fermentat ràpid.

Vaig barrejar els ingredients en un bol, i els vaig deixar uns 15 minuts perquè comencessin la fermentació sola.



Al tornar, poc vaig poder fer perquè es mesclessin millor. Vaig fer una bola, i ho vaig deixar estar 1 hora, a fora.

Al cap de l'hora, vaig tornar, vaig fer un segon amassat i aquest cop, ho vaig deixar estar 2 hores (aquesta segona fermentació moltes pàgines web recomanen que es faci a la nevera.


Passat aquest temps, vaig posar el forn a 250 º C amb la cocotte, o cassola de ferro forjat, SENSE la tapa a dins. Remarco sense la tapa perquè moltes pàgines et recomanen amb tapa, però a mi em feia cosa cremar-me.

Quan el forn ja estava a 250 º C, vaig treure ràpid la cocotte del forn, amb molta cura perquè crema i pesa, i vaig posar la massa a dins (amb 4 tallets a la part de dat), i aleshores sí que tapat, uns 10 minuts o 15 al forn a la mateixa temperatura.

Passat aquest temps, baixo la temperatura a uns 220ºC, durant 40 minuts.

Per últim, trec la tapa amb molta cura, i ho deixo 10 minuts més.


Un cop fora la cocotte, el pà, el deixo refredar sobre una reixeta.


El resultat, va ser espectacular:



Comentaris

Entrades populars