Nachos mexicans

 

Nachos mexicans




Aquesta recepta es fa, al principi tal i com es fan les tortitas de blat de moro.

La recepta la vaig fer fa un temps:



Ingredients: (surten un gran bol de nachos per 2 persones, i dos tacos)


150 g de farina de blat de moro (jo vaig utilitzar PAN, que és farina de blat de moro precuita)


225 g d'aigua una mica tèbia (40ªC)


una miqueta de sal al gust



Procediment:


La idea la vaig agafar d'aquí.


El primer que s'ha de fer és barrejar la farina amb l'aigua i la sal fins a fer una bola gran (es pot veure aquest vídeo que ho explica bé : https://www.youtube.com/watch?v=ZLSaA-MXcpc)


Jo no la vaig deixar reposar. Després, fem boletes d'uns 40 g (Vaig fer unes 10 més petites, i dos, que serien pels tacos, amb més quantitat). Amb la boleta, i entre paper vegetal o dos trossos de bossa de plàstic, perquè no se'ns enganxi, ho prensem (com que no tinc l'artilugi especial per fer això, faig servir una cassoleta d'uns 20 cm). Ho aixafem bé, i ja pot anar a la paella, sense oli, escalfada a grau mitjà alt.



La primera "tortita", és la que es fa pitjor. Quan veiem que està feta per una banda, li donem la volta. Podem donar tantes voltes com es vulgui. A la primera no, però ja a les següents, veurem com s'infla la massa a la paella.


Així, i anar fent amb paciència, surten els tacos.


Dues, les vaig reservar per després acompanyar amb pollastre.


Les altres 10, les vaig tallar amb formes de trianglets, vaig posar oli a escalfar, i quan estava ben calent, vaig tirar-hi els triangles a fregir uns 2 o 3 minuts, ja es veu.


S'aparten, s'escorren amb un paper de cuina, i a menjar!

Comentaris

Entrades populars